سخنگوی اورژانس کشور با بیان اینکه در حال حاضر پایگاههای فعال تبدیل به قبرستان آمبولانسها شدهاند، گفت: دولت به محضی که اعتبار را به ما تخصیص دهد ما مناقصه خرید آمبولانس را برگزار میکنیم.
گروه جامعه خبرگزاری آنا، زهرا اردشیری: سالهاست موضوع کمبود آمبولانس در کشور به مسئله مهمی در حوزه بهداشت و سلامت تبدیل شده است تا جایی که سخنگوی اورژانس کشور بارها به این موضوع اشاره کرده و گفته است که باید هر پنج سال ناوگان آمبولانسی احیا شود.
مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس کشور در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار داشت: در حال حاضر ۳۳۰۰ پایگاه فعال با ۵۵۰۰ دستگاه آمبولانس در شهرها و جادهها خدمات رسانی میکنند.
او ادامه داد: ۵ سال است که به دلیل تحریم، آمبولانس جدیدی وارد کشور نشده است. تعدادی از آمبولانسها به دلیل آسیب، تصادف یا فرسوده شدن از رده خارج شده اند، البته باید توجه داشت که عمر مفید یک ماشین آمبولانس بین ۳ تا ۵ سال است.
سخنگوی اورژانس با بیان اینکه بالاخره در این دولت صدای ما شنیده شد، افزود: با وجود اینکه سالهاست درباره کمبود آمبولانس در کشور اطلاع رسانی کردهایم، اما در این دولت مصوب شد که ۱۰۰۰ دست آمبولانس خریداری شود، اما متاسفانه هنوز اعتبار آن تخصیص داده نشده است.
خالدی بیان داشت: اما با این حال تعداد آمبولانسهای خراب و فرسوده ما بسیار زیاد است و هیچ آمبولانس رزروی وجود ندارد. به همین دلیل برای پوشش شرایط فعلی دچار مشکل شدهایم و یک سری پایگاه با تعطیلی و تاخیر در ارائه خدمات روبرو شده اند.
خالدی همچنین به مسئله کمبود اورژانس در کشور اشاره کرد و گفت: شهرستانهایی وجود دارد که ۳ سال است باید پایگاه داشته باشند، اما از پایگاه فعال اورژانس محروم هستند چرا که با کمبود آمبولانس روبرو هستیم، با این شرایط ما حتی برای ارتقا سطح خدمات خودمان هم دچار مشکل شده ایم. مثلا ما در شرایطی مثل امداد تابستانی یا پایگاههای فعال نوروزی در جاده با مشکلات شدیدی مواجه هستیم. پایگاههای فعال ما هم تقریبا به قبرستان آمبولانسها تبدیل شده اند، هر کدام از آمبولانسهای ما به نحوی دچار فرسودگی شده اند، هر چقدر هزینه شود سرمایه گذاری برای آینده ایران است.
سخنگوی اورژانس با بیان اینکه در اورژانس پیش زمینهای وجود دارد که برای بیماران تصادفی در جاده ۱۴ دقیقه و در تماسهای شهری ۸ دقیقه بعد آمبولانس حضور داشته باشد، اما این عدد در کلانشهرها متفاوت است. افزود: طبیعی است در صورت کمبود آمبولانس شاخصهای زمانی هم افت میکند.
او تاکید کرد: در اورژانس تمام کشورها دو فاکتور مهم وجود دارد. آمبولانس کارآمد و نیروی انسانی متبحر! خوشبختانه ما در کشور از نیروی انسانی متبحر برخوردار هستیم و دولت به محضی که اعتبار را به ما تخصیص دهد ما مناقصه خرید آمبولانس را برگزار میکنیم، زیرا شرایط آن فراهم است.
**ماجرای نامه شهریاری به رییس جمهور چه بود؟
روز پنجم دی ماه بود که حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در دو نامه جداگانه به رییس جمهوری خواستار رفع مشکل کمبود آمبولانس و پرداخت مطالبات مراکز درمانی شد.
وی در این نامه نوشته است: در خصوص کمبود آمبولانس و نیروی انسانی در سازمان اورژانس کشور به استحضار میرساند: در طی ۵ سال اخیر هیچ آمبولانسی به ناوگان این سازمان اضافه نشده؛ به طوری که ناوگان اورژانس پیش بیمارستانی با فرسودگی بیش از ۳۰۰۰ دستگاه آمبولانس با عمر بیش از ۱۵ سال مواجه است (به عبارتی بر اساس مصوبه ۲۷۹۷۹ /۵۸۲۹۴ مورخ ۱۲ /۰۳/ ۱۴۰۰ هیات محترم دولت از سن اسقاط گذشته اند)
همچنین شهریاری به این نکته اشاره کرده است که علیرغم مصوبه سران قوا مبنی بر تأمین اعتبار ۱۰۰۰ دستگاه آمبولانس، متأسفانه نه تنها اعتبار آن تاکنون تحقق نیافته است؛ بلکه از اعتبار ۵۰۰۰ میلیارد ریال مصوب قانون بودجه سال ۱۴۰۱، تنها ۱۰۰۰ میلیارد ریال توسط سازمان برنامه و بودجه به سازمان اورژانس کشور تخصیص داده شده است که با این مبلغ و تورم موجود در سطح کشور، به هیچ عنوان امکان خرید آمبولانس به میزان مورد نیاز میسر نیست.