آمبولانس خصوصی : در هنگام حادثه و شکستگی پا چیکار باید بکنیم .
اولین قدم خونسردی خود را حفظ کنید و با امبولانس خصوصی تماس بگیرید.
شکستگی استخوان پا چیست؟
شکستگی به وضعیتی گفته می شود که استخوان پا در اثر ضربه یا نیروی زیاد تغییر حالت پیدا می کند یا تکه ای از آن جدا خواهد شد. همانطور که می دانیم در طول زندگی خطرات بسیاری وجود دارد که ممکن است آسیب هایی مانند شکستگی استخوان پا را ایجاد کند.
طبق مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته است، می توانیم بگوییم که بیشتر شکستگی های استخوان پا در اثر ضربه رخ می دهند. با این حال بیماری های پاتولوژیک بسیاری مانند بیماری زمینه ای ناشی از سرطان یا پوکی استخوان است نیز در این عارضه سهیم هستند. شکستگی که در اثر پوکی استخوان در ایالات متحده آمریکا ایجاد می شود، حدود 1 میلیون نفر در هر سال است. از آنجایی که بعد از شکستگی پا، درد بسیاری را متحمل خواهید شد، بنابراین بلافاصله بعد از شکستگی باید فوریت های پزشکی انجام شود.
هر نکته ای که از شکستگی استخوان پا باید بدانیم! تماس با آمبولانس خصوصی
یکی از شایع ترین آسیب هایی که هر فردی در طول زندگی خود ممکن است با آن مواجه شود، شکستگی استخوان پا عنوان می شود. از آنجایی که پا از جمله اندام های حرکتی بسیار مهم در بدن است، بیشتر در معرض خطر و آسیب قرار می گیرد. هر ساله میلیون ها نفر در اثر عوامل متعددی مانند: صدمات ورزشی، تصادف، پوکی استخوان، زمین خوردن غیره به شکستگی پا دچار خواهند شد.
به همین دلیل این عارضه درگیری های بسیاری را برای افراد ایجاد خواهد کرد. اگر جز افرادی هستید که به شکستگی پا دچار شده اید و در مورد نحوه درمان و مراقبت های بعد از آن اطلاعاتی ندارید، در این مقاله به شما کمک خواهیم کرد تا دوره بهبودی را کاهش دهید و سریع تر به فعالیت های خود بپردازید.
هرآنچه از شکستگی استخوان پا باید بدانید! تماس با آمبولانس خصوصی
علائم شکستگی استخوان پا چیست؟
یکی از مهمترین عواملی که سبب می شود تا افراد تشخیص دهند که دچار شکستگی استخوان پا شده اند، پدیدار شدن علائمی مشخص است. این علائم به صورت زیر عنوان می شوند:
درد شدید در استخوان پا به صورت ضربان دار؛
افزایش درد با فعالیت و کاهش آن با استراحت؛
تورم سطح پا و ناحیه آسیب دیده؛
حساس شدن پا در زمان لمس؛
ایجاد کبودی و قرمزی در ناحیه آسیب دیده؛
عدم توانایی در راه رفتن و حرکت؛
تغییر در شکل ظاهری پا؛
بی حسی انگشتان پا؛
تغییر رنگ در انگشت های پا.
این علائم به خصوص درد بلافاصله بعد از شکستگی استخوان پا ایجاد می شود و باید درمان را در همان روزهای اولیه انجام داد. زیرا در صورت درمان نشدن، استخوان پا ممکن است در همان حالت جوش بخورد و سبب نقص این اندام حرکتی شود.
در صورتی که درد و تورم با مراقبت بهتر نشود و کاهش پیدا نکند یا در زمان راه رفتن همچنان سبب اذیت شود، باید به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید تا درمان های قطعی را برای شما تجویز کند.
شکستگی استخوان پا چه انواعی دارد؟
شکستگی در هر نقطه از بدن به خصوص پاها دارای انواع متنوعی است که در ادامه بررسی می شود.
شکستگی بسته
این نوع از شکستگی پا همانطور که از نام آن مشخص است به صورت بسته اتفاق می افتد. در این حالت پوست دچار هیچ گونه بریدگی نخواهد شد.
شکستگی مرکب
یکی دیگر از انواع شکستگی های استخوان پا، شکستگی مرکب نام دارد. در این نوع از صدمات پا، پوست بریده و باز خواهد شد که احتمال ایجاد عفونت در این نوع از شکستگی وجود دارد.
جا به جایی استخوان
در برخی از مواقع ضربه ای که به استخوان وارد می شود سبب خواهد شد تا شکاف بین دو انتهای استخوان جا به جا شود که در این صورت درمان باید همراه با جراحی انجام شود.
شکستگی جزئی
این نوع از شکستگی استخوان پا به صورت ناقص اتفاق می افتد و در آن قسمتی از استخوان دچار آسیب و ترک خواهد شد.
شکستگی کامل
در شکستگی کامل، استخوان پا در اثر ضربه دو یا چند قطعه می شود و تکه های آن از بدنه اصلی استخوان جدا خواهد شد.
شکستگی مویی
در این نوع از شکستگی که به شکستگی استرس نیز نامیده می شود ترک هایی روی استخوان ایجاد خواهد شد که با اشعه ایکس قابل مشاهده است. شکستگی خط مویی درد کمتری نسبت به انواع شکستگی های دیگر دارد و درمان آن سریع تر اتفاق می افتد.
هرآنچه از شکستگی استخوان پا باید بدانید! تماس با آمبولانس خصوصی
شکستگی استخوان پا دارای چه شکل هایی است؟
جهتی که هر شکستگی روی استخوان پا دارد، متفاوت است. از این رو دسته بندی این شکستگی ها از روی شکل و جهت آنها به صورت زیر دسته بندی می شود.
شکستگی عرضی : این نوع شکستگی به صورت خط مستقیم روی استخوان پا دیده می شود.
شکستگی استخوان مارپیچ: در اطراف استخوان پا این نوع از شکستگی ایجاد خواهد شد.
شکستگی مورب: شکستگی استخوان به صورت مورب اتفاق می افتد.
شکستگی متراکم: این نوع از شکستگی به گونه ای است که در آن استخوان خرد می شود ولی از نظر ظاهر بسیار صاف دیده خواهد شد.
شکستگی خرد شده: استخوان به گونه ای شکسته می شود که به چند قطعه تقسیم خواهد شد.
شکستگی Avulsion: در این شکستگی پا، قطعه ای از استخوان به واسطه تاندون و رباط کشیده خواهد شد.
شکستگی تحت فشار: در این نوع از شکستگی استخوان ها به سمت هم کشیده می شوند.
هرآنچه از شکستگی استخوان پا باید بدانید! تماس با آمبولانس خصوصی
هرآنچه از شکستگی استخوان پا باید بدانید! تماس با آمبولانس خصوصی
درمان شکستگی پا چگونه انجام می شود؟
از آنجایی که انواع متنوعی از شکستگی در پا وجود دارد، درمان های متنوعی نیز برای آن در نظر گرفته می شود. این درمان ها بر اساس محل دقیق شکستگی، شدت آن و سن افراد انجام خواهد شد. شکستگی های سطحی را با گچ گرفتن و آتل درمان می کنند. اما شکستگی های بسیار شدید با جراحی و استفاده از میله ها و پیچ های پلاتینی انجام خواهد شد. در این صورت استخوان در جای شکسته شده خود قرار می گیرد و بعد از گذشت مدت زمان طولانی عمل جوش خوردن آن رخ می دهد.
شکستگی استخوان پا ممکن است چه عوارضی داشته باشد؟
زمانی که افراد دچار شکستگی پا می شوند ممکن است بعد از درمان در معرض عوارض زیر قرار بگیرند. البته این عوارض در بیشتر موارد غیر معمول است و اتفاق نخواهد افتاد.
آرتروز
اگر شکستگی در مفصل پا اتفاق بیفتد ممکن است بعد از گذشت زمان آرتروز را ایجاد کند. در صورت ایجاد هر گونه درد در ناحیه مفصل پا باید پزشک خود را در جریان قرار دهید.
عفونت استخوان یا استئومیلیت
در صورتی که شکستگی از نوع باز باشد و استخوان شما از مفصل بیرون بزند؛ ممکن است به عفونت استخوان دچار شوید.
آسیب های عصبی در رگ های خونی
ضربه ای که به پا وارد می شود ممکن است منجر به پاره شدن رگ های خونی و عصبی موجود در آن شود. در این صورت علائمی مانند بی حسی رخ می دهد که ناشی از کاهش جریان خون است. در صورت عدم درمان به موقع، این عارضه سبب از بین رفتن استخوان پا خواهد شد.
هرآنچه از شکستگی استخوان پا باید بدانید! تماس با آمبولانس خصوصی
در نتیجه…
یکی از مشکلاتی که ممکن است در طول زندگی هر فردی رخ دهد، شکستگی استخوان پا عنوان می شود. این نوع از شکستگی دارای انواع متنوعی است که هر کدام از آنها با توجه به شدت و نوعی که دارند درمان می شوند. در موارد شدید، جراحی استخوان پا راه حل مناسبی برای درمان شکستگی است.
جهت جلوگیری از ایجاد عوارض بعد از شکستگی استخوان پا باید مراقبت های لازم مانند: انجام حرکت های ورزشی نرم، مصرف ویتامین D، پوشیدن کفش های مناسب ورزشی و طبی و مصرف غذاهای سالم را به طور مرتب انجام دهید تا سریع تر بهبودی حاصل شود.
Source: www.mayoclinic.org, www.my.clevelandclinic.org
برچسب ها : درمان شکستگی استخوان ران و ساق پا شکستگی استخوان شکستگی استخوان روی پا شکستگی استخوان های ساق شکستگی پا شکستگی مویی استخوان علائم ترک استخوان علائم شکستگی انگشت پا علائم شکستگی پا علائم ضرب دیدگی انگشت پا علائم مو برداشتن انگشت پا هرآنچه از شکستگی استخوان پا باید بدانید! تماس با آمبولانس خصوصی ورم پا در اثر ضربه
آمبولانس آمبولانس خصوصی آمبولانس ویژه آمبولانس آمبولانس آمبولانس بین شهری آمبولانس خصوصی تهران آمبولانس خصوصی امداد نیکان آمبولانس های CCU و ICU آمبولانس هوایی امبولانس خصوصی امبولانس هوایی تعرفه امبولانس خصوصی تعرفه آمبولانس های VIP هزینه آمبولانس هزینه آمبولانس بین شهری هزینه آمبولانس خصوصی درخواست تلفنی آمبولانس خصوصی